FIETS

BSB Advies - Harm Janssen - vierkant

Harm Janssen

Sterke affiniteit met grond, water en wegenbouw en werkt meestal op de thema’s bodem, milieu en infrastructuur & mobiliteit.

Meer ruimte voor de FIETS

Samenwerkingsagenda BrabantStad

De fiets is een onmisbaar onderdeel van het mobiliteitssysteem. De kracht van de fiets kan beter worden benut in de mobiliteit van Nederland. Dat is niet alleen van belang voor de mobiliteit, het draagt ook bij aan het oplossen van allerlei ruimtelijke en maatschappelijke opgaven: duurzame verstedelijking, leefbaarheid landelijk gebied, gezondheid, energietransitie, inclusiviteit.

 

Overheden, kennisinstellingen en belangenorganisaties werken daarom al enkele jaren landelijk samen om de <b>Schaalsprong Fiets te realiseren. Het doel is 20% meer fietskilometers in 2027 ten opzichte van 2017. Dit vraagt om forse investeringen in het fietsnetwerk, fietsenstallingen en fietsstimulering.

 

De urgentie is groot: een enorme woningbouwopgave, het versnellen van de energietransitie, een stikstofcrisis, het versterken en beleven van de natuur. Brabant staat voor flinke opgaven die vragen om een integrale aanpak en een mobiliteitstransitie. De rol van de fiets is daarin cruciaal, ook in de ombinatie met het OV en als onderdeel van deelmobiliteit. Zonder de Schaalsprong Fiets is gezonde verstedelijking niet mogelijk, maar ook buiten de stad is de (elektrische) fiets belangrijk om voorzieningen bereikbaar te houden en daarmee de vitaliteit van het platteland. Namens de provincie Noord-Brabant voeren wij het procesmanagement om te komen tot de samenwerkingsagenda BrabantStad en op diverse andere onderwerpen binnen het thema fiets.

Kijk voor meer informatie op.

https://www.brabant.nl/onderwerpen/verkeer-en-vervoer/fiets

 

waarmee kunnen we u helpen?

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en de Google Privacybeleid en Er zijn Servicevoorwaarden van toepassing.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bezoekadres

Volg BSB Advies ook op: