Proces management

Evenwicht tussen de harde en
zachte kant van management.

Bsb advies - Integraal procesmanagement

Integraal procesmanagement

Samen met de opdrachtgever ontwerpen we het proces en richten we deze vervolgens in. Voor een juist inrichting gaan de ontwikkeling van inhoudelijke producten, (omgevings)participatie en bestuurlijke en politieke besluitvormingstrajecten hand in hand. Het een kan niet zonder het ander. Een juiste integratie van deze drie proceslijnen staat garant voor een goed uitgebalanceerd proces[MvdH|B1], waarbij draagvlak vanaf het begin centraal staat.

Wicked issues

Regelmatig komen er verschillende belangen samen in projecten en processen. Er ontstaat een wirwar aan belangen; zowel publiek, privaat als maatschappelijk. Het is de kunst om complexe vraagstukken te ontrafelen. Het is dan van belang om aan de voorkant van een proces inzicht te krijgen in belangen. Wat drijft je om wel of geen stappen te zetten en waarom? En kun je bijdragen om elkaar belangen te herkennen en erkennen, om vervolgens mee te werken aan het realiseren van elkaars oplossingen ? De aanpak ‘Brede Belangen Benadering’ kan daarin helpen.

BSB Advies - Wicked issues
BSB Advies - Visie ontwikkeling

Visie ontwikkeling

Bij het ontwikkelen van visies, werken we langs de principes van ‘waarden en wensen’. Een benadering waarin via verschillende proceslijnen waarden en wensen worden gedefinieerd en worden gekoppeld aan gebieden. De confrontatie van thema’s, waarden, wensen en gebieden, leidt tot een juiste matrix waarlangs we de hoofdlijnen van een visie ontwikkelen. Door een juiste en passende procesontwerp (zie integraal procesmanagement ontstaat tijdige inzicht én draagvlak voor een visie.

Proces management projecten

Proces management

waarmee kunnen we u helpen?

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en de Google Privacybeleid en Er zijn Servicevoorwaarden van toepassing.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bezoekadres

Volg BSB Advies ook op: